YKB utbildning i Stockholm

YKB utbildning innebär att man har gått utbildningen för yrkeskompetensbevis. Alltså att man har bevis för att man får vara yrkesförare. Det måste man ha tagit för att köra i yrkestrafiken. Vill du gå en YKB utbildning i Stockholm så kan du gå in på Ellströms hemsida http://marsta.ellstroms.se/ykb/ och läsa mer om vad de har att erbjuda dig.

Yrkeskompetensbeviset
Detta yrkeskompetensbeviset införes som en lag år 2008 och när man har tagit det gäller det i fem år. När dom fem åren har gått så måste man gå en till utbildningen, en så kallad fortutbildning. Den fortutbildning återkommer vart femte år. Fortutbildningen innehåller fem olika delkurser. Delkurs 1 handlar om miljökörning. Delkurs 2 handlar om anpassad gods- eller persontransport. Delkurs 3 handlar om lagar och regler. Delkurs 4 handlar om ergonomi och hälsa. Den sista delkursen alltså numer 5 handlar om trafiksäkerhet. För att ta detta kortet så måste man gå en grundläggande utbildning och sedan göra ett prov och om man får godkänt så leder det till att man får kortet som bevis.

Handledarkurs
2006 infördes det att den som lär ut bilkörning måste ha gått en handledarkurs på en bilförskola. Både eleven och handledaren behöver bå på denna kursen med de behöver inte gå vid samma tillfälle. Efter att det har gått fem år efter att man har gått kursen så måste man gå den igen om man ska lära ut körning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *