Redovisningsbyråer

Allt fler redovisningsbyråer Bålsta anlitas för diverse ekonomiska uppdrag.

Både större företag och enskilda näringsidkare använder sig av externa redovisningsbyråer för både support men även för att leja ut ekonomiska löpande tjänster som kan vara i form av bland annat deklarationer, bokslut samt företagets årsredovisning.

Mindre företag anlitar oftast en redovisningsbyrå istället för att anställa egen ekonomipersonal och behöver således endast betala när någon tjänst behöver utföras.

Utbildning inom ekonomi
Att utbilda sig inom ekonomi blir till en bred grund att stå på och många arbetstillfällen kommer kunna ges på bland annat redovisningsbyråer och mer därtill efter avslutad utbildning.

De flesta som läser en avancerad ekonomiutbildning läser allt som oftast på universitet eller på kvalificerad yrkeshögskola, vilka främst är mellan 3–5 år.

För mindre kvalificerade tjänster såsom ekonomiassistenter med flera där kraven på juridiska kunskaper inte ställs lika högt är utbildningarna kortare.

Skillnaden på yrkesrollerna revisor och redovisningskonsult
Vad är egentligen skillnaden på en revisor och en redovisningskonsult?

Många blandar ihop dessa yrkesroller vilket inte är helt märkligt.

Redovisningskonsulter arbetar oftast på redovisningsbyråer med att konsultera inom redovisning och är behjälpliga med till exempel bokföring, avstämningar av konton, årsbokslut med mera.

Revisorer arbetar istället utifrån ett granskande perspektiv med att granska och att utföra revisioner i ett eller flera aktiebolag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *